Kateřina Kaňoková dlouhé roky pracovala v korporátním světě, který téměř ze dne na den vyměnila za profesi zcela jinou. Vrhla se na genderová studia a začala se věnovat rovným příležitostem, což jí dává dodnes největší smysl. Žena plná optimismu a pozitivní energie si dala za cíl pomáhat ostatním ženám, neboť věří, že sdílení a solidarita jsou tím nejdůležitějším.

„Katka je pro mě „paní Dokonalá“. Známe se dlouhé roky a naše přátelství a spolupráce začaly tak, že jsem na ni zapomněla. Chystali jsme akci, na níž měla vystoupit, ale mně to úplně vypadlo. Vše jsme si nakonec vysvětlily a od té doby nacházíme spoustu společných témat, profesních i osobních,“ říká o Katce Eva Čejková.

Sebevědomí řeší ženy nejvíce

Napojení Kateřiny na Ženy s.r.o. souviselo s její touhou opustit původní profesi. „Věděla jsem, že chci podporovat ženy, tak jsem si do Googlu tohle spojení zadala a vyběhl na mě Evin článek,“ vzpomíná Katka. Je to 16 let a oblast rovných příležitostí ji stále baví.

Z kurzů, které vede, jsou pak nejvíce poptávané ty, jež se týkají sebevědomí. Pokud tedy i vy řešíte, jak to své najít, Kateřina radí toto: „Udělejte si vnitřní analýzu, pracujte s tím a dobrý je i sestavit si tzv. list hrdosti. Znamená to, že si napíšete vše, co máte za sebou, ať víte, že je toho spousta, na co být hrdé.“

Foto: se souhlasem Kateřiny Kaňokové

Ač je stále velkým tématem, aby bylo více žen ve vedoucích pozicích, Katka ve své praxi zjistila, že ženy 40+ už ani nemají tu potřebu se někam drát. Často jim třeba i nějaký post byl nabídnut, ale ony už se nechtějí hnát za kariérou. Další velkou kapitolou, které se Kateřina věnuje, je mobbing a bossing. „Jde o to, poznat hranici, kdy říct ne. K tomu je ale potřeba i zdravé sebevědomí.“

Když jsou všichni zdraví, vše jde zvládnout

Za největší bod zlomu považuje Katka narození svých dvou dcer, které vzešly z 27 let trvajícího a stále krásného vztahu. „Rosteme spolu a vedle sebe, jsme kamarádky a mám z nich velkou radost. Ráda bych jim předala to, co mi dala moje maminka a babička, které mi vždy dodávaly zdravou sebedůvěru,“ říká. Když s Katkou mluvíte, máte pocit, že vše je fajn a nic není nemožné. „Řídím se tím, že pokud jsem zdravá já a rodina, vše se dá zvládnout.“

Nové výzvy

Ráda by se do budoucna začala více zaměřovat na školství, výuku a rovněž ženy 50+, nejen proto, že se tomuto věku přibližuje, ale také z důvodu, že vidí přístup své maminky k životu. Ta vede klub seniorů, je velice aktivní a podobně jako Katka se snaží pomáhat svým pozitivní pohledem a přístupem. „Teď jsem udělala státnice na pedagogické fakultě a moc bych si přála přinést hlavně na střední školy více praxe. Tu tam v současné době dost postrádám,“ dodává Kateřina. Potřebujete-li dodat trochu té energie a pozitivity, rozhodně si rozhovor s ní nenechte ujít.

Další zajímavé rozhovory Talku (z)lomu najdete na našem YouTube kanále nebo na StreamuVše si můžete poslechnout také jako podcast na dostupných platformách.

Foto: se souhlasem Ženy s.r.o. a Kateřiny Kaňokové

Tags:
0 Comments

Leave a reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

or

Log in with your credentials

Forgot your details?