Podnikat či nepodnikat? Tuto otázku si klade každoročně mnoho lidí všech věkových kategoriích. Někteří se vrhnou do těchto častokrát divokých vod již po škole či při studiu, jiní si začnou po letech v zaměstnání plnit své sny. Věříte-li svému podnikatelskému záměru, nikdy není pozdě jít na volnou nohu.

Vše začíná u nápadu (samozřejmě životaschopného), pro který se skutečně nadchnete a krok za krokem jej proměňujete v podnikání. Váš zápal pro věc totiž přitáhne podobně naladěné lidi a už to jede. Ano, není to procházka růžovou zahradou, jestli je to ale skutečně něco, co si přejete, začněte a nepolevujte. Žádné výmluvy nebo srovnávání se s ostatními, protože i když děláte stejnou věc, vy máte svůj styl a dáváte tomu něco zcela jiného.

Už podnikáte? A jak se daří?

Pokud jste se již mezi tzv. volnonožce zařadili, možná si občas říkáte, jak dál a jestli to vše kolem podnikání máte zapotřebí. I proto před lety vznikla platforma, jejímž posláním je podporovat a také propagovat nezávislé profesionály. Projekt Na volné noze založil Robert Vlach, evropský expert na podnikání na volné noze a podnikatelský poradce, který se nyní ptá: „Jak se ti daří na volné noze?“

Není to pouhá řečnická otázka, nýbrž průzkum, kdy vám zodpovězení několika otázek zabere pár minut, ale celkové výsledky pak pomohou zmapovat české podnikání na volné noze. Dotazník je anonymní, ovšem data, která z celého průzkumu vzejdou, se objeví nejen v médiích, ale především v další knize věnované podnikání volnonožců.

Není to taková výzva jako samotné podnikání, ale jdete do toho s námi? Pokud ano, pak ZDE je cesta.

Zdroj a foto: Na volné noze

Tags:
0 Comments

Leave a reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

or

Log in with your credentials

Forgot your details?